Detall

Notícia

30/01/2019

Llegenda de Sadako i les mil grues de paper

Per commemorar el Dia de la pau, els alumnes d'ESO i batxillerat hem fet un acte commemoratiu basant-nos en
la llegenda japonesa de Sadako, que diu que si fas 1.000 grues de paper el teu desig més profund es farà realitat.

 
El fet de començar a crear grues de paper per lluitar per la pau es remonta a la història de Sadako Sasaki, una nena víctima de la bomba d’Hiroshima durant la Segona Guerra Mundial.
 
Sadako Sasaki tenia dos anys quan va caure la bomba d’Hiroshima, que era la ciutat on vivia. Deu anys més tard (quan en tenia 12), com a conseqüència de les radiacions que va produir la bomba els metges li van diagnosticar leucèmia. Quan Sadako estava a l’hospital la seva amiga Chizucho li va explicar la llegenda de les 1.000 grues de paper.

Sadako volia curar-se de la leucèmia i per això es va proposar fer 1.000 grues de paper, però no ho va aconseguir ja que va morir l’octubre del 1955 quan només en portava 644. Simbòlicament, els seus amics van continuar la seva missió i van acabar de fer les mil grues amb l’esperança que s’evitessin les guerres en el futur i s’aconseguís la pau entre tots els països del món.
 
 
 
Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra

Política de Cookies D'acord