Projectes de

Primària

L'hort de primària

L’Hort de l’Escola és un projecte de Cicle Mitjà de Primària. Els nens de 3r de Primària van un cop per setmana a cuidar l’hort, van a treure males herbes, netegen l’hort, recullen les verdures que ja estan a punt per menjar…i s’ho reparteixen i s’ho enduen a casa.

A l’hort hi ha plantat: enciams, col i flor, tomàquets, maduixes, alls i cebes, apis, bledes…També fan activitats a classe relacionades amb l’hort i diferents fitxes per fer el projecte de l’hort complet.

L’hort aporta una sèrie d’experiències gratificants, enriquidores i úniques per a l’alumnat, però també per al professorat, com poden ser cavar, regar, sembrar, observar cucs de terra, etc. adaptades a tots els nivells i interessos dels i les alumnes que, a la vegada, les podem utilitzar com a recurs per a que els nens i les nenes aprenguin continguts curriculars de la gran majoria d’assignatures (coneixement del medi, llengua, educació artística, matemàtiques, educació física, etc).

A banda de l’aprenentatge conceptual, l’hort facilita i potencia la intel·ligència interpersonal entre l’alumnat, entre el professorat i entre aquests dos col·lectius. És a dir, ofereix un context idoni per aprendre a pensar, per educar-se emocionalment, per a què s’entrenin en el domini de les habilitats socials i aconsegueixin el desenvolupament i creixement moral, i tot això, englobat en un marc pràctic, vivencial i manipulatiu.”

“ Després de regar i cuidar l’hort durant tots aquests mesos ara en veiem els resultats!

Les patateres ja han fet patates, les tomaqueres estan plenes de tomàquets ben vermells, el bròquil ja surt i les coliflors s’han fet enormes. Les mestres de tercer van portar unes escaroles a les cuineres de l’Escola que les van netejar i les van amanir…i després entre tots els nens se les van menjar.
Els nens i nenes de 3r de primària han vist l’evolució de l’hort i han observat com la seva tasca hortense feia resultat. Amb les mestres han recollit una mostra de tot allò que hi han plantat, així aprenen les nocions bàsiques de l’horticultura: com recollir el fruit sense fer mal a la planta, saber quan el fruit està madur o encara verd,...

Ben aviat podrem fer un gran àpat a base d’hortalisses!”