Projectes de

Primària

Cantània

Cantània és una activitat que forma part del programa l’Auditori Educa. Es tracta d’una cantata realitzada amb 800 alumnes aproximadament de 3r, 4t, 5è o 6è de primària. En aquesta cantata intervenen també uns músics i un narrador que portarà el fil conductor de la cantata. Tota cantata conté un tema central a partir del qual es desenvolupa una història que els cantants, músics i narradors mostraran al públic present a l’auditori de Barcelona narrant, ballant i com no cantant.

Aquesta activitat es porta a terme a l’escola des del departament de música. La mestra de música inscriu l’escola i el grup a la web corresponent i s’entra en un sorteig. Si el resultat ha estat favorable, comença un treball previ de formació en què la mestra de música ha d’assistir a tres sessions de formació. En aquestes sessions es mostrarà el contingut total de la cantata i el treball que cada escola ha de realitzar individualment per després fer la representació tots plegats a l’auditori. El mateix dia del concert tots els cantant participants es reuneixen una hora abans de la representació per fer un assaig general amb els músics, director i narrador. Cada escola ha treballat per separat i és en aquest únic moment on es fusiona tot. El resultat final sempre és excel·lent.

Aquest serà el quart any que hi participem, però no podem especificar el tema, ja que encara no s’ha fet la primera sessió de formació.

La cantata es desenvolupa principalment des de l’àrea de música, però també es fa un treball interdisciplinari treballant també les lletres de les cançons des de diferents matèries.

L’experiència és totalment satisfactòria perquè els alumnes viuen la música des del primer dia i veuen que el treball realitzat al llarg de bona part del curs té els seus resultats fent un gran concert per a les famílies a l’auditori de Barcelona. És admirable els valors que es fomenten i el compromís que els alumnes assumeixen. Saben i són conscients que el seu treball no llueix de manera individual, sinó que cadascun d’ells aporta el seu gra de sorra per fer que el resultat final sigui espectacular. EntenenT que el treball en equip, amb respecte, il•lusió i esforç els porta a tots a l’èxit.