Projectes de

L'escola

Cooperem amb la casa Vapor gran de Mútua de Terrassa

Fa uns anys es va iniciar un nou projecte amb la casa Vapor Gran de Mútua de Terrassa.

És un geriàtric situat molt a prop de l’Escola amb el que coordinem activitats conjuntes entre els nostres alumnes i la gent gran del centre residencial.

A l’inici de curs, es fa una trobada amb l’assistenta social de la residència per exposar les activitats festives que hem programat en l’àmbit escolar. Valorem plegades quines són les activitats que s’escauen per poder acollir la visita dels avis a l’Escola i planifiquem les dates i l’horari més adient.

Està previst rebre els avis per Sta. Cecília, pel Pessebre vivent, pel dia de la Festa Major de l’escola (Mare de Déu de Montserrat) i per la xocolatada de final de curs.

Les dates programades per les trobades poden patir variacions en funció de com es trobin els avis i també a causa de factors externs com per exemple el clima.

Els alumnes de primària que més interactuen amb el grup d’avis són els del curs de tercer.

Els alumnes preparen preguntes per als avis amb les tutores, s’intenta creat un ambient d’empatia i confidencialitat entre els avis i els alumnes per així aconseguir que hi hagi respecte, un aprenentatge mutu i es s’estableixi un vincle satisfactori.

Foto dels nens amb els avis Foto dels nens amb els avis

Apadrinament Guatemala

Ja fa uns cursos que l’Escola col·labora amb l’ONG Oberts al Món per ajudar-los en la seva tasca.

Aquest curs, l'Escola seguirà treballant en el projecte solidari que consisteix en l'apadrinament d'un nen de Guatemala. Es tracta d'un ajut en forma de beca d'estudi perquè els fills de les famílies més pobres puguin anar a l'escola.

La intenció del projecte és sensibilitzar els alumnes de les necessitats que pateixen altres nens i nenes i coneguin realitats socials diferents.

Els responsables de l'ONG "Oberts al món" ens han assignat sis nens i nenes els quals apadrinarem. També coneixerem la seva situació escolar i familiar mitjançant unes cartes que rebrem a l'Escola. Per altra banda, els nostres alumnes es podran donar a conèixer explicant el seu dia a dia.

Logo Oncolliga

Tindrem un nen apadrinat per nivell (de 1r a 6è) i recollirem 2€ dos cops l'any. (Per Nadal i per Setmana Santa).

Durant el mes de febrer, també s’ha organitzar una jornada solidària per poder recaptar diners i utilitzar-los en la construcció d’uns lavabos ja que allà són necessaris.

Accions solidàries

A l’Escola es realitzen diferents accions per tal de despertar actituds solidàries i d’ajuda als altres. També es vol que els alumnes descobreixin la tasca d’associacions i organitzacions a nivell de país i de la ciutat de Terrassa i descobreixin el voluntariat.

L’alumnat de 1r de Batxillerat participa en la Marató de TV3 organitzant un esmorzar solidari. A més, també col·laboren amb Oncolliga en la recollida de fons.

L’alumnat de 3r d’ESO, en col·laboració amb el Banc de Sang i Teixits, organitza una Campanya per promoure la donació de sang.

Tot l’alumnat s’implica en l’organització de la Jornada Solidària que es fa cada any a l’Escola.