Projectes

D'infantil

Biblioteca d'aula a P5

“No hi ha espectacle més bonic que la mirada d’un nen que llegeix”. Günter Grass

Dins del Pla de Lectura de Centre de la nostra Escola, i per tal de fomentar-ne l’hàbit entre els més petits de casa, a P5 portem a terme un projecte de préstec de llibres amb el nom de Biblioteca d’aula.

Els infants en aquesta edat es troben en un moment de molta motivació per tot allò que fa referència a la llengua escrita: comencen a llegir i escriure i se’ls obre tot un nou món, un món que fins ara només era dels grans.

Per la gran importància que té adquirir un bon nivell de comprensió lectora de cara a futurs aprenentatges i el gran tresor que suposa la passió per la lectura, aprofitem aquest alt nivell de motivació dels nens per encetar aquesta activitat que, de ben segur, proporcionarà també estones agradables en família.

Així doncs, els divendres tots els alumnes de P5 s’emporten una carpeta a casa amb un conte que hauran de retornar a l’Escola cada dilluns. Cada nen tindrà la seva pròpia carpeta on hi posarà el llibre que hagi triat per llegir durant el cap de setmana. Es tracta de lectures senzilles que tindrem classificades en funció de la dificultat que vindrà marcada bàsicament per la tipografia de la lletra i per la llargada del text.

El més important és fer d’aquesta estona un moment agradable que fomenti l’ interès dels infants pels llibres i la literatura, que els ajudi a adquirir uns bons hàbits de lectura i fer que la seva autoestima creixi dia rere dia en veure els seus progressos en aquest àmbit.

I no oblideu que cada infant té el seu ritme i, de la mateixa manera que no tots van començar a caminar o a parlar a la mateixa edat, no tots llegiran al mateix moment ni al mateix ritme. Per tant feu de l’estona de lectura una estona agradable i sense pressions.